5/5
5/5
logo Verhuisbedrijf De Toekomst

Tijdens een verhuizing kan nog wel is iets mis gaan. Dat is zuur, maar vooral als het gaat om het inpakken van breekbare en waardevolle items. Of het nu gaat om kostbaar servies, antieke erfstukken, of dure elektronica, het is belangrijk om deze items met extra zorg te behandelen om schade tijdens het transport te voorkomen. Hier zijn enkele essentiële tips om ervoor te zorgen dat je breekbare en waardevolle items veilig en onbeschadigd aankomen in je nieuwe huis.

1. Verzamel de juiste materialen

Het gebruik van de juiste verpakkingsmaterialen is cruciaal. Hier is een lijst van benodigdheden:

2. Maak een inventarislijst

Maak een lijst van al je breekbare en waardevolle items. Dit helpt niet alleen bij het organiseren, maar ook bij het claimen van eventuele verzekeringen in geval van schade. Maak indien mogelijk foto’s van de items voordat je ze inpakt.

3. Individueel inpakken

Pak elk item individueel in met inpakpapier of bubbeltjesplastic. Zorg ervoor dat er geen delen van het item onbeschermd blijven. Voor glazen en kopjes, vul de binnenkant met papier of bubbeltjesplastic om extra steun te bieden.

4. Gebruik de juiste doosgrootte

Gebruik kleinere dozen voor zwaardere, breekbare items zoals borden en boeken. Dit maakt de dozen gemakkelijker te hanteren en vermindert het risico dat ze breken onder hun eigen gewicht. Plaats zwaardere items onderaan de doos en lichtere items bovenop.

5. Vul lege ruimtes op

Gebruik schuim, piepschuim, of proppen van inpakpapier om lege ruimtes in de dozen op te vullen. Dit voorkomt dat items tijdens het transport verschuiven en mogelijk breken.

6. Label de dozen duidelijk

Label elke doos met “breekbaar” en geef aan wat erin zit. Dit helpt verhuizers om voorzichtig om te gaan met de dozen en maakt het uitpakken gemakkelijker.

7. Speciale bescherming voor elektronica

Voor elektronica zoals computers, televisies en stereoapparatuur, gebruik de originele verpakkingen indien mogelijk. Zo niet, gebruik dan bubbeltjesplastic en stevige dozen. Verwijder batterijen uit apparaten om corrosie te voorkomen en maak foto’s van de kabelconfiguraties voor gemakkelijke herinstallatie.

8. Bescherm sieraden en kleine waardevolle items

Gebruik sieradendoosjes voor kleinere, waardevolle items. Wikkel elk stuk apart in zachte doeken of bubbeltjesplastic en plaats ze in een stevige, kleine doos. Overweeg om deze persoonlijke waardevolle items zelf te vervoeren in plaats van ze aan het verhuisbedrijf over te laten.

9. Gebruik verhuisdekens voor grote items

Grote, waardevolle items zoals schilderijen, spiegels en antieke meubels moeten worden ingepakt met verhuisdekens. Bevestig de dekens met tape of touw om te voorkomen dat ze verschuiven. Voor extra bescherming kun je hoekbeschermers en karton gebruiken.

10. Verzekering waardevolle items afsluiten

Controleer of je inboedelverzekering schade tijdens de verhuizing dekt. Zo niet, overweeg dan om een aparte verhuisverzekering af te sluiten, vooral als je veel waardevolle items hebt. Dit biedt gemoedsrust en financiële bescherming mocht er iets misgaan.

× Contact